Παραδοσιακός Ξενώνας στην Ορεινή Αρκάδια, Ζάτουνα - Δημητσάνα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ

COPYRIGHT 2011 ALL RIGHTS RESERVED
Web Design by SECTIONGRAPHIX
 
 
 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Σκι στο χιονοδρομικό του Μαινάλου


Ως ορεινός προορισμός ο νομός Αρκαδίας προσφέρει περιπετειώδη διασκέδαση στις γύρω περιοχές του και για τους λάτρεις των extreme sports. Μόλις 30 χιλιόμετρα από την Τρίπολη βρίσκεται το σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου με υψόμετρο 1.550μ-1.770μ.και συνολικά 8 πίστες και 2 baby lifts. Είναι ένα ιδανικό χιονοδρομικό για όσους θέλουν να κάνουν πρώτη φορά σκι διαθέτοντας ταυτόχρονα και μερικές δύσκολες πίστες με απάτητο χιόνι για τους πιο απαιτητικούς σκιέρ. Διαθέτει επίσης ειδικά διαμορφωμένες πίστες για snowmobiles και snowtubes αλλά και ένα snowbar το « Snowhawk Chalet» το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.600 μέτρα για να απολαμβάνουν οι επισκέπτες την πανοραμική θέα του βουνού.

Rafting στον ποταμό Λούσιο


Περνώντας μέσα από την καρδιά της ορεινής Αρκαδίας εκεί που σμίγουν οι ποταμοί Λούσιος και Αλφείος μπορεί κανείς να συμμετέχει στην μοναδική υδάτινη εμπειρία του rafting και του canyoning κατά μήκος του φαραγγιού απολαμβάνοντας την μοναδικότητα της άγριας φύσης γύρω από την περιοχή.

Τέλος, ένας άλλος τρόπος για να θαυμάσει κανείς τα όμορφα χωριά και τοπία της Αρκαδίας είναι η ποδηλασία. Οι ήρεμοι επαρχιακοί δρόμοι μέσα από τα δάση και τα φαράγγια αποτελούν μια θαυμάσια διαδρομή για τους ποδηλάτες. Τις ιδανικότερες διαδρομές τις παρέχει το δυτικό Μαίναλο. Πιο συγκεκριμένα οι ποδηλάτες μπορούν να έχουν ως αφετηρία τη Βυτίνα και στη συνέχεια να περάσουν μέσα από την Δημητσάνα και τη Στεμνίτσα ακολουθώντας έτσι μια διαδρομή 60 χιλιομέτρων με πολλές ανηφόρες, κατηφόρες και με φόντο την πλούσια βλάστηση του τόπου αλλά και την μοναδική παραδοσιακή αρχιτεκτονική των ορεινών χωριών.